Jaarthema - 2022/2023

Het nieuwe jaarthema is "Aan tafel". En daar past dit prachtige logo bij. Wat ziet u hier eigenlijk in? Tijdens de startzondag zullen we er samen naar kijken. We oefenen dan ook het nieuwe jaarlied: lied 388: Voor ieder van ons een plaats aan de tafel. Als u alvast wilt oefenen dan kunt u via bijgaande link het lied al luisteren: https://youtu.be/HXmudUJYMxk

Aan tafel: je zou verstelt staan als je gaat kijken in de bijbel hoeveel verhalen zich afspelen rondom een maaltijd. Blijkbaar is samen eten een bezigheid die ontspant, waar je tijd neemt om eens door te praten. Waar je tot wezenlijke inzichten komt. Het is soms ook spannend om te zien wie er eigenlijk een plek aan tafel krijgen. De koning en zijn gasten. Of ook de dienaren. Of zelfs de hoeren en de tollenaars. Er is het verhaal van de uitnodiging voor het feest waar niemand lijkt te willen komen, en waar tenslotte iedereen op straat maar wordt uitgenodigd. Er is natuurlijk de maaltijd van Jezus met de Emmaüsgangers. Pas bij de maaltijd, bij het breken van het brood, wordt het hen duidelijk wie de man bij hen eigenlijk is. En er is die maaltijd die we in de kerk vieren. Het Heilig Avondmaal. Een bijzondere maaltijd. Meer symbolisch. Maar hoe heeft juist die maaltijd de eeuwen door over de hele wereld mensen bemoedigd in hun geloof en in hun leven. Dat Jezus brood en wijn, zijn lichaam gedeeld en zijn bloed vergoten heeft, opdat wij leven.

STARTZONDAG: Bloemen en taart!
Tijdens de startzondag maken we een begin met het jaarthema. En daar hebben we uw hulp bij nodig. Wie wil er een taart bakken? En voor iedereen: wilt u een bloem/enkele bloemen meenemen? Er staan vazen met water klaar, we hopen op een kleurrijke bloemenzee waar we ook weer iets mee gaan doen.

Tot zondag 4 september!

ds. Annet Ravensberg

terug

Agenda

Dienst vanuit de kerk van Heenvliet

zo 26 mei 2024 om 10.00 Viering Heilig Avondmaal

Opvragen uitgebreide orde van dienst

Een uitgebreide digitale liturgie kunt u opvragen via webmaster@pgtweestromenland.nl.

Kerkdiensten

Klik hier voor de aankomende kerkdiensten.

Live meekijken

Onze diensten zijn live te volgen en
terug te kijken via Kerkdienstgemist.

Website laatst bijgewerkt: 12-5-2024
Webmail

Volg deze link om als kerkeraadslid of medewerker,
in te loggen op de webmail van onze gemeente.

Privacyverklaring

Klik hier voor
onze privacy-
verklaring.