THE SOUND OF CHRISTMAS - 22-12-2019 THE SOUND OF CHRISTMAS - 22-12-2019
ALGEMEEN PERSBERICHT.

Op 22 december om 17.00 uur en om 20.00 uur begint je kerst goed in Theater De Stoep. Ook dit jaar organiseren we weer een nieuwe editie van The Sound of Christmas met bekende en minder bekende kerstliederen. Gospelkoor Crossroads zingt, maar ook het publiek kan een bijdrage hebben in het programma. De muziek wordt omgeven door een verhaal ‘met een knipoog’ en een kerstboodschap. Dit jaar verleent MusicAll haar medewerking op verrassende en uiteraard muzikale wijze.
Twee inmiddels bekende groepen uit Spijkenisse en omgeving zorgen voor een avond vol oude vertrouwde en modernere kerstliederen.

Vol=Vol

Het thema is eeuwenoud en actueel tegelijk : vol = vol. Een bijzonder rekensommetje dat politiek behoorlijk wat stof op heeft doen waaien de afgelopen jaren. Nieuw is de gedachte echter niet. De herbergier die Jozef en Maria naar een stal verwees vond het ook : in zijn herberg was geen ruimte voor een hoogzwangere vreemdeling en haar man.
Ze moesten maar in een dierenverblijf overnachten.
Dat idee heeft hem geen windeieren gelegd, hoorden we ook vorig jaar al, een keten van herbergen ontstond (The Holy Stables), omdat iedereen wel wil overnachten op de plaats waar Jezus is geboren. Het gaat de herbergier voor de wind. Dit jaar vertelt hij hoe ‘vol = vol’ helemaal past in zijn leven – en volgens hem ook in dat van ons.
Er is nóg een gast, die ook een rekensommetje maakt. Een iets ander sommetje, maar net zo wáár.
Reken maar dat het een avond wordt vol zang, muziek en kerstsfeer.
The Sound of Christmas, mmv gospelkoor Crossroads en MusicAll, 22 december, 17.00 – 18.30 en 20.00 – 21.30 uur, Theater de Stoep, Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse.
Kaarten via theater De Stoep, https://theaterdestoep.nl/, 0181-652222 of aan de kassa van het theater

 
 
DE NIEUWE MUSICAL: PAULUS DE NIEUWE MUSICAL: PAULUS
NU IN VOORBEREIDING; De Musical Paulus. We houden u op de hoogte
 ( Foto musical Jozef - 2017)


Het begin:
Het begon in het jaar 2000. Bij een groep m.n. jonge gemeenteleden ontstond het plan om een musical te gaan opvoeren. Al snel werd dit concreter en werd na ongeveer een half jaar intensief oefenen in mei 2001 de musical Saul opgevoerd. Zo'n 40 gemeenteleden deden mee. Drie voorstellingen werden er gegeven, op een podium van bierkratjes en veel geleende spullen. Zowel publiek als spelers waren enthousiast. De basis was gelegd voor wat bleek in onze gemeente een traditie te worden.
lees meer ยป
 
MUZIEK- EN ORGELMIDDAGEN: MUZIEK- EN ORGELMIDDAGEN:
Iedere tweede zondag van de maand is er in de kerk van Geervliet een Muziekmiddag.
In de maanden juli en augustus zijn er geen muziekmiddagen maar orgelmiddagen op de tweede zaterdag van de maand.
Er vinden ook orgelmiddagen plaats op tweede Paas-, Pinkster- en Kerstdag en tijdens de Open Monumentendag.

Tijdens de muziekmiddagen wordt een programma van klassieke, veelal religieuze, muziek aangeboden.
Tijdens de orgelmiddagen kunnen amateurorganisten beide, in de kerk aanwezige, orgels vrij bespelen.Voor een ordelijke gang van zaken is voor uitvoerenden aanmelding vooraf gewenst.
Toegang, programma en consumpties zijn gratis. Omdat we zonder budget werken, is een kleine bijdrage in de kosten welkom. Elke middag wordt gecollecteerd voor het orgelfonds.
Tijdens de wintermaanden is warme kleding aanbevolen. Er is vrije in- en uitloop.

Voor meer info kijk eens op http://resantiquae.nl Inlichtingen en aanmeldingen bij J.P. Baan.
Telefonisch bereikbaar onder 0181-850497 of mobiel 06-12392191.
 
Orgel te Zwartewaal Orgel te Zwartewaal
Over het Bakker en Timnenga orgel te Zwartewaal is door Wim Haveman een rijk geïllustreerde folder samengesteld.

Wil je meer weten over het Bakker en Timnenga orgel te Zwartewaal of het een keer bespelen. Neem dan contact op met Wim Haveman, mobiel 06-41017266